Plastkonstruktion


Ta dina utmaningar till framgångsrika konstruktionslösningar.

Som partner till den tillverkande industrin lever vi i en värld fylld av utmaningar. Det är en ständig jakt på effektivare processer och ökad produktivitet, kvalitet och leveranssäkerhet. Från koncept till produktionsstart med kortare livscykler och ett ständigt ökande tempo. Från förstudier och kravspecifikationer till kompletta konstruktionslösningar satta i produktion via 3D-modeller, materialval, prototyper, verktygstillverkning och provning. Från instrumentpaneler och dörrpaneler i fordonsindustrin till kylskåp och utrustning för medicinsk teknik. Från komponenter till kompletta moduler.

Nyckeln till framgång är vår erfarenhet, kompetens, engagemang och handfasta metod i hela utvecklingskedjan i ett nära samarbete med såväl tillverkare som underleverantörer.

Våra erfarna innovatörer, problemlösare, konceptingenjörer, konstruktörer, konstruktionsledare och produktionsberedare brinner varje dag för att ta dina utmaningar till framgångsrika konstruktionslösningar. Att förnya och effektivisera din produkt för ökad lönsamhet och konkurrenskraft. Att göra underverk av dina utmaningar – i stort som smått. Så att dina utmaningar också blir din styrka.

Teknisk kompetens och problemlösningsförmåga gör skillnaden.

Med spetskompetens inom plastkonstruktion från koncept till produktion kan Formas erbjudande inom produktutveckling, teknisk design och projektledning komma dig i industrin till nytta.

För att förstå kundens komplexa krav och omsätta det i lönsam utveckling och ökad konkurrenskraft står teknisk kompetens och problemlösningsförmåga i fokus på Forma. Vi hjälper dig att förnya och effektivisera din produkt för ökad lönsamhet och konkurrenskraft.

Därför kan våra erfarna innovatörer, problemlösare och konceptingenjörer, konstruktörer och konstruktionsledare samt produktionsberedare ta dina utmaningar till framgångsrika konstruktionslösningar, kostnadseffektivt satta i produktion.

Gör rätt från början – the Forma way

Vår filosofi är egentligen rätt enkel. Med en kraftsamling av rätt resurser tidigt i projektet kan vi utveckla den optimala konstruktionslösningen redan från början. Redan tidigt i projektet kan vi då definiera problem och hitta lösningar.

Vi tänker slutprodukt och processbarhet tidigt i konceptfasen. Då kan vi hålla drivet i utvecklingsarbetet. På så sätt tjänar våra uppdragsgivare både tid och pengar. Lägre tillverkningskostnad, färre ändringar sent i projektet som ger extra kostnader och förseningar. Du kanske till och med får möjligheten att få ut ett högre pris för slutprodukten på marknaden.